Skapa ett rum för din spirituella utövning

Att öppna din inre dörr för det spirituella är ofta en fantastisk känsla som påverkar många delar av ditt liv. En öppenhet för andlighet, naturen och det som finns bortom den synliga, vardagliga lunken kan innebära att du även vill hitta olika utlopp för din nyfunna spiritualitet. Att skapa en plats i ditt hem, en hörna eller ett helt rum, som är tillägnat din personliga andlighet kan vara precis vad du behöver.

Hitta din plats och ditt lugn

Det är viktigt att hitta ditt speciella utrymme där din andlighet får ta plats. Det är såklart enklare om du bor själv, för har du familj kan det vara svårt att få den stillhet och det fokus som ofta behövs. Yngre barn som springer, busar, leker eller bråkar är inte den bästa bakgrunden när du vill sitta ner i tystnad och fokusera inåt. Kan du däremot hitta en plats i ert hem, kanske till och med ett helt rum, som bara blir ditt kan du låta din kreativitet och inspiration leva fritt, och du kan inreda det precis som du vill för att dina inre dörrar ska öppna sig. Vad behöver du för att komma in i rätt känsla? Och vilket uttryck tar sig din spiritualitet? Är det till exempel tarotkort, meditation eller målning som öppnar dina kanaler behöver du ofta inte lika mycket utrymme som om du dansar för att hitta din kontakt med det andliga. Vi har alla vår unika kontakt med den spirituella sidan av livet, och det är du som väljer hur du vill uttrycka din. Sätt dig ner och planera ditt rum innan du börjar inreda det, så att det blir precis som du vill ha det.

Låt din inspiration leda inredningen

När du ska inreda ditt rum bör du tänka på vad det är som får dig att hamna i rätt känsla, vad är det som öppnar dina andliga kanaler? Vilka material behöver du, vilka färger mår du bra av? Vad vill du ha på väggarna; är det stora konstverk eller mindre målningar du själv gjort? Är det inspirerande citat eller bara tomma väggar men som böljar i vackra färgskalor? Arbetar du till exempel med tarotkort behöver du sitta bekvämt; du vet själv om du mår bäst av nersuttna fåtöljer eller vackra och eleganta designsoffor i sobra färger. Tänk igenom vilken ljussättning du vill ha och skapa atmosfär med hjälp av punktbelysning, ljusslingor och kanske en större dimbar lampa. Med gröna växter skänker du liv och fräschhet till ditt rum, och många växter hjälper till att både rena och återfukta inomhusluften, vilket kommer göra ditt rum extra behagligt. Tillsammans utgör alla de här delarna det rum där du kan hitta dina egna, värdefulla stunder. Där du kan låta energierna flöda, din andlighet få utlopp och där din inredning hjälper till att öka känslan och intuitionen på det sätt som passar dig allra bäst. Där här är din plats, din andliga hemvist, och bara du bestämmer hur du vill ha det.