Spiritualism – En dörr mot andevärlden

Spiritualism är baserad på att anden lever vidare när vi dör. Inom spiritualism är man öppen för tanken att man kan kontakta bortgångna nära och kära från andra sidan. Spiritualismen bygger på sju grundprinciper och är inte religionsbunden samt respekterar alla andras tro eller övertygelser.

Medium som länk till den andra sidan

Många har nog hört talas om medium eller att man är synsk. Ett medium är en person som sägs vara extra känslig för andliga energier och ska kunna känna in andar. Idag finns det många medium som arbetar med att hjälpa människor genom förmedling från andevärlden. En del medium är synska och mottagliga på olika sätt. Ett medium kan på en plats se inre bilder spelas upp, eller får intryck, känslor och förmedla budskap. Genom att även hålla i föremål som tillhört den avlidne, kan ett medium få kontakt med andra sidan. Alla kan vi behöva ett fint avslut när våra nära och kära gått bort och många anlitar medium för att få fram ouppklarade frågor samt säga farväl. Ibland är det svårt att släppa taget om tillhörigheter från någon som gått bort. Behöver man akut få ihop pengar men redan har andra föremål kvar som minnen, kan man snabbt sälja guld som man inte har nytta av längre. Det kan ibland vara viktigare att klara sig med pengar snarare än att hålla fast vid för mycket materiellt.

Spiritualism – En allt större trend

Tron på att själen lever vidare fanns redan i antika Egypten. Då kontakt med det okända är allt mer populärt växer spiritualismen i vår moderna tid. Det finns de som upplever en så kallad poltergeist. Poltergeist kommer från tyskan och betyder översatt “buller-ande”. Det kan handla om fallande föremål eller knackningar och buller. De som är intresserade av det övernaturliga, kan till exempel besöka hemsökta platser eller spela in EVP. Namnet EVP är en förkortning av engelskans Electronic voice phenomenon Man brukar säga att EVP går ut på att man elektroniskt spelar in sessioner och kan uppfatta ord som annars inte det mänskliga örat uppfattar. Ofta har man en specialutrustning, men det kan fungera lika bra med vanlig ljudinspelning på en mobiltelefon. Spiritualism är ett stort begrepp och i vår nutid kan spiritualism kopplas ihop med trender inom spirituell hälsa och en ökad medvetenhet för helhet. Det finns många vägledare, healers eller träningsformer inom spiritualism. Yoga är något som passar in väl på området spiritualism där man har huvudfokus på fysisk och själslig helhet. Kropp och själ hör ihop och det finns många fördelar med att ta hand om sitt inre och yttre.