Andliga smycken

Budskap

Att bära smycken med specifika budskap har förekommit i tusentals år. Även i dagens samhälle är det mycket populärt att smycka sin kropp med dessa föremål. I många fall är ändamålet en djupare spirituell kontakt. Syftet kan vara att förse sig själv med en särskild energi som lockar personen. Det kan även vara ett sätt att sprida kärleksfulla och positiva budskap till personer i sin omgivning. Oavsett anledning så är smycken med budskap ett tidlöst mode med en förträfflig popularitet. Med dagens teknik är det dessutom enklare än någonsin att ta del av dessa ting. Det är mycket populärt att leta fram sina favoriter på internet via exempelvis hemsidan Jewelrybox som säljer smycken från kända varumärken med unik design. Ett budskap behöver inte vara detsamma för alla utan kan ha en unik innebörd för varje person. Tradition och antika berättelser är dock ofta en central roll i egenskaper för olika smycken.

 

Stenar och kristaller

Principen med magiska stenar och kristaller bygger på att dessa föremål har olika energier som vi kan dra nytta av. Dessa har ofta använts i historien som lyckostenar av olika slag. Detta är något som även uppdagats i nutida sammanhang, inte minst inom den spirituella New Age-rörelsen. En av de mest populära är rosenkvarts som med sin rosa färg utmärker sig som en kristall fylld med kärlek. Ametist är en annan som förknippas med hög andlighet och spirituell medvetenhet. Det är inte konstigt att dessa stenar och kristaller gärna används som en del av ett smycke. På så vis kan man genom att bära med sig smycket få lite extra energi när det är som mest behövligt.

Symboler

Smycken med symboler är onekligen en tacksam gåva att få eller ge. En anledning är det personliga i ett sådant smycke, men även symboliken som anses värdefull för olika syften. Symboler används dagligen för att underlätta kommunikation, men har traditionsenligt haft ett mer spirituellt syfte än så. Symboler med ett religiöst ursprung är mycket vanligt förekommande i smycken. Ett exempel är Om-tecknet som används inom både hinduismen och buddhismen. Denna symbol är en del av det fornindiska språket sanskrit och betyder “allt är ett”.

Yin och Yang är en symbol som de flesta känner till och är en mycket populär symbol att använda i smycken. I denna kinesiska figur står den svarta sidan med den vita punkten för kvinnlighet och den motsatta för det manliga. Cirkeln ska symbolisera balansen mellan dessa som syftar till att skapa harmoni.

Oändlighetssymbolen består av en åtta som likt en orm ringlar sig i en sluten form. Evigt liv är den vanligaste tolkningen av denna och syftar även inom vissa religioner till återfödelse. Symboler har med sina speciella uttryck länge varit en del i modesammanhang samtidigt som kopplingen till själslig hälsa är central inom ämnet. Smycken med symboler fyller alltså inte bara ett estetiskt syfte, utan även ett spirituellt sådant.