Hur många dimensioner finns det?

I vår vardag är vi medvetna om tre spatiala, eller rumsliga, dimensioner och en temporal, tiden. Men vi har ingen aning om hur många dimensioner det i själva verket finns. Om det finns fler verkar det som att vår kognitiva förmåga helt enkelt inte har kapaciteten att uppfatta fler. Det finns däremot gott om teser, varav många är matematiskt välgrundade, som säger att det finns betydligt fler dimensioner än de fyra vi typiskt uppfattar. Den mest kända tesen, eller teorin om man så vill, förespråkar att det finns fler dimensioner är strängteorin samtidigt som forskare som rör sig bland mer etablerade teorier för universums beskaffenhet säger att vi helt enkelt inte vet.

 

Vad skulle du uppleva?

 

Det här är förstås bara teorier och det ska man definitivt ha i åtanke. Föreställ dig att du skulle kunna ”klättra” upp och befinna dig i eller uppleva högre dimensioner. Vad skulle hända? Det är väldigt svårt att teoretisera kring på ett sätt som är lätt att förstå. En gemensam nämnare är dock att varje högre dimension öppnar upp nya möjligheter i verkligheten.

I den femte dimensionen skulle du kunna röra dig bakåt och framåt i tiden, på samma sätt som du rör dig i ett rum. I sjätte dimensionen öppnas verkligheten ytterligare. Nu får du förmågan att se olika möjliga händelseförlopp och jämföra dem med varandra. Om man är spiritualistiskt lagd ligger det förstås nära till hands att spekulera i om vi ibland kan ha kontakt med högre dimensioner. Exempelvis när vi får föraningar om att någonting kommer att hända eller känner av vibrationerna i ett rum och så vidare.

Högre upp i dimensionerna blir det riktigt snurrigt

Om du tycker att det här låter snurrigt så är det ingenting.

Ta dig upp till dimensionerna 7-9 och du får förmågan att betrakta och jämföra olika möjliga universum, till och med sådana som har helt andra naturlagar än det vi lever i. Det är i den tionde dimensionen där allt blir möjligt. Med andra ord går det att röra sig mellan alla möjliga världar och universum framåt och bakåt i tiden. Vad det egentligen betyder lämnar jag upp till läsaren att avgöra.

Existerar vi i högre dimensioner?

Hur många dimensioner det finns vet vi inte ännu. Och om vi är entiteter som i någon mån existerar i högre dimensioner än de vi kan se och uppleva vet vi inte heller. Den som lever får se brukar det heta, men i det här fallet kanske det är precis tvärtom. Om du eller någon närstående drabbats av det otröstligt svåra när någon närstående gått bort behöver du kanske hjälp med att ordna med det praktiska runt begravningen. Lavendla är en Begravningsbyrå i Västerås som kan hjälpa dig med allt en begravning kan innefatta: juridik, planering, gravplats och mycket annat.